Maattabel lichaamsmaten NL

De maten uit onze maattabel kunnen afwijken van de confectie maat die je gewend bent om te dragen. Kies altijd de patroon maat op basis van deze lichaamsmaten tabel.
Het patroon is aangepast op de stof waar het voor geschikt is.

A buste; wordt gemeten over het dikste deel van de buste. Als je een grotere cupmaat draagt (groter dan cup D)  gebruik je het extra curvy patroon dat bij bepaalde modellen wordt aangeboden. Heb je bijvoorbeeld een high buste van 99cm en een full buste van 107cm dan zal een extra curvy patroon je beter passen, omdat daar meer ruimte is gegeven voor de vollere cup.
B Taille; het slankste deel rond je middel. Het kan helpen een elastiek van ongeveer 1cm breed rond te taille te doen en na wat heen en weer bewegen, zal dit elastiekje vanzelf het slankste deel opzoeken. Daar kun je meten.
C Heup; het dikste deel gemeten over je billen.
D lichaamslengte

Hoe kies ik welke maat mij past?

Tops, jassen en vesten worden gekozen op basis van de buste maat, maar heb je bijvoorbeeld een peer figuur en is je buste maat 42 en je heup maat 46 dan bepaalt de lengte van de top mee welke maat je kiest. Bij een model met een middenachterlengte langer dan 60cm kies je de heup maat, dus 46.

Wat super handig is van ons patronen sysyteem is, dat de patronen in lagen zijn opgebouwd, dat wil zeggen dat je zelf kunt kiezen welke maat je zichtbaar wilt hebben en wilt printen (A4 PDF) of wilt projecteren (projectorfile PDF). Zo kun je dus kiezen om zowel maat 42 als maat 46 zichtbaar te zetten en het bovenlijfdeel van maat 42 vloeiend te laten overlopen naar een onderlijfdeel van maat 46.

Broeken en Rokken kies je op basis van je heupwijdte, tenzij je taille een grotere maat vereist.

 

 

© 2020 - 2023 Marijke-Sewing-Patterns | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel