Biologisch spelt kaf kussen vulling

Vorige Artikel 4 van 7 Volgende
€ 11,95 (inclusief btw)

In een luxe stoffen cadeau verpakking ca 1.2 kg biologisch spelt kaf.
Genoeg om 1 groot yoga kussen mee te vullen.

Tip: bestel ook een leuke stof voor je yoga kussen.

Waarom kiezen voor speltkaf?

Lang geleden werd speltkaf al veel gebruikt - met name in Zwitserland en Zuid Duitsland - in kussens en matrassen omdat spelt bekend stond om zijn heilzame werking. Door de licht-korrelige samenstelling heeft het een ontspannende werking op spieren en weefsel. De aangename geur en het zachte ritselen doen denken aan vers hooi.

Speltkaf bestaat voor 90% uit kiezelzuur. Via de huid werkt kiezelzuur in op organen zoals nieren en longen. Het verhoogt de weerstand tegen lichamelijke ziekten. Het kussen kan onder meer een positieve werking hebben bij hoofdpijn, migraine, stress en slapeloosheid en geeft verlichting bij reuma, schouder- en nekklachten.

Speltkussens stonden ook bekend om de weldadige warmte die ze afgeven nadat ze, destijds in Zwitserland, op de tegelkachel werden verwarmd. Zo kon men altijd een lekker warm kussen mee naar bed nemen. Dit kun je ook bereiken door het kussen enige tijd op de radiator van de verwarming te leggen. 

Bij droog weer werden de kussen in de zon gelegd. Dit is trouwens een uitstekende methode om uw kussen weer nieuwe energie te laten opnemen. Het komt de veerkracht en de levensduur van uw kussen zeker ten goede. Let u er wel op dat het kussen niet nat regent!

 

Speltkaf heeft een sterk ventilerende eigenschap. Door de luchtcirculatie tussen het kaf voelt het steeds koel en droog aan. Ook heeft het een grote vochtabsorberende werking: het opgenomen vocht wordt echter snel aan de omliggende ruimte afgegeven.
Door het zeer hoge kiezelzuurgehalte van speltkaf draagt dit kussen bij tot het behoud van een goede gezondheid.

 

 

© 2020 - 2022 Marijke-Sewing-Patterns | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel